Izvor: B92, 23.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ipak referendum o Budimiroviću

Svilajnac -- Sud u Svilajncu odlučio je da se ipak održi referendum o opozivu predsednika opštine Svilajnac Dobrivoja Budimirovića.

Opštinski sud u Svilajncu stavio je van snage prethodno rešenje Opštinske izborne komisije od 17. jula, kojim je bilo naloženo ponavljanje postupka za odlučivanje o opozivu. Ista komisija ranije je kao datum za održavanje referenduma odredila 2. septembar. Danas je, međurim, sud odlučio da će referendum biti održan i naložio izbornoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << komisiji da počne izborne radnje.

Ovo je drugi put da Opštinski sud poništava odluku Opštinske izborne komisije, koja je prethodno i sama poništila sopstveno rešenje smatrajući da je bilo nepravilnosti prilikom prikupljanja potrebnih 2.650 potpisa za opoziv Budimirovića.

Predsednik OIK-a Radan Zindović nije mogao da potvrdi da li će biti poštovana sudska odluka u delu izbornih radnji za održavanje referenduma 2. septembra, ali je rekao da će se komisija uskoro sastati i odlučiti.

U ime koalicije DS, G17 plus, LDP i Vlaške demokratske stranke - koja traži opoziv, predsednik Okružnog odbora DS Predrag Milanović izjavio je da je odluka suda konačna i da oni koji su nezadovoljni mogu da traže zaštitu zakonitosti pred Vrhovnim sudom Srbije ali to ne zadržava izvršenje sudske odluke.

U slučaju da presuda ne bude poštovana, stranke koje traže opoziv Budimirovića su uakazale da će podneti krivične prijave protiv odgovornih lica i zatražiti uvođenje privremenih mera u SO Svilajnac.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.