Izvor: B92, 16.Apr.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ipak istraga protiv Davinića

Beograd -- Vrhovni sud Srbije uvažio je žalbu Okružnog tužioca u Beogradu i odredio sprovođenje istrage protiv bivšeg ministra odbrane SCG Prvoslava Davinića.

U odluci suda se navodi da postoji osnovana sumnja da je, kao ministar odbrane državne zajednice SCG, Prvoslav Davinić izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

Kako je saopšteno, Davinić je iskoristio službeni položaj i pribavio korist firmi "Internacional NV" iz Izraela, tako što je sa tom firmom zaključio ugovor o pravu korišćenja satelita, vredan 44.900.000 evra, bez prethodnog postupka izbora ponuđača i bez stručne konsultacije sa Generalštabom Vojske SCG.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.