Investitori traže makroekonomsku stabilnost i jednak tretman kompanija

Izvor: EurActiv Srbija, 31.Okt.2013, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Investitori traže makroekonomsku stabilnost i jednak tretman kompanija

Savet stranih investitora (FIC) očekuje od Vlade Srbije dalje očuvanje makroekonomske stabilnosti, odnosno smanjenje javnog deficita i držanje javnog duga pod kontrolom. Traži se i nastavak reforme pravosudja, obrazovanja kao i da se poboljša konkurentnost privrede, rečeno je 31. oktobra na predstavljaju najnovijeg izdanja "Bele knjige 2013" koju svake godine objavljuje ova poslovna asocijacija. Predsednik FIC u Srbiji Frederik Koen ocenio je da su antikrizne mere vlade korak u dobrom pravcu za oporavak privrede, ali da reforme moraju biti brže, a njihovo sprovodjenje bolje.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

FIC traži brže reforme

Izvor: B&F Online, 31.Okt.2013

Savet stranih investitora (FIC) koji okuplja 130 kompanija koje su u Srbiji uložile više od 20 milijardi evra, preporučio je danas Vladi Srbije da održi makroekonomsku stabilnost, promeni strategiju vlasništva u javnom sektoru, započne dugo odlagane sistemske reforme, poboljša poslovnu klimu i...

Nastavak na B&F Online...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.