Internet aplikacije za poljoprivredu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2015, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Internet aplikacije za poljoprivredu

Za projekat "Fraktals" (Fractals), koji je posvećen razvijanju naprednih internetet aplikacija za sektor poljoprivrede, prijavilo se 269 kompanija, a izabrane su 43 iz 12 evropskih država, od čega je 13 iz Srbije, saopštio je danas Vojvođanski klaster informaciono-komunikacionih tehnologija (Vojvodina IKT klaster).

Konkurs za distribuciju ukupno 5,52 miliona evra bespovratnih finansijskih sredstava bio je otvoren za mala i srednja preduzeća i za veb (web) preduzetnike iz cele >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Evrope, s ciljem razvijanja naprednih aplikacija za sektor poljoprivrede.

Od domaćih kompanija izabrano je sedam iz Novog Sada, tri iz Beograda i po jedna iz Subotice, Kragujevca i Niša, kojima je pripalo blizu dva miliona evra. Realizacije sva 43 odobrena projekta započinje u junu 2015. godine.

Kako se objašnjava, razvijaće se moderne internet aplikacije namenjene različitim domenima poljoprivrede: upravljanju farmom, optimizaciji useva i stočarstva, kreiranju poslovnog umrežavanja u poljoprivredi, podršci pčelarstvu, uzgoju voća i povrća, optimizaciji upotrebe đubriva i navodnjavanja.

Projektom "Fraktals" rukovodi Razvojni fond Vojvodine, uz učešće Biosens Centra Univerziteta u Novom Sadu i Vojvođanskog IKT klastera. U projektu učestvuje još šest inostranih partnera iz Španije, Grčke, Holandija, Turske i Bugarske.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Veliko interesovanje za Fraktals

Izvor: Akter, 07.Maj.2015

Za projekat "Fraktals" (Fractals), koji je posvećen razvijanju naprednih internetskih aplikacija za sektor poljoprivrede, prijavilo se 269 kompanija..Izabrane su 43 iz 12 evropskih država, od čega je 13 iz Srbije, saopštio je danas Vojvođanski klaster informaciono-komunikacionih tehnologija (Vojvodina...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.