Institut: Pajtić narušava ustavni poredak

Izvor: Akter, 02.Okt.2015, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Institut: Pajtić narušava ustavni poredak

Međunarodni institut za bezbednost iz Beograda apelovao je danas na političke aktere u Srbiji da svojim "predizbornim prepucavanjima" ne narušavaju ustavni poredak Srbije i sistem nacionalne bezbednosti

"Bojan Pajtić, predsednik Demokratske stranke (DS), u svrhu političke kampanje, proizvoljnim tvrdnjama o prisluškivanju narušava ustavni poredak zemlje i dovodi u pitanje funkcionisanje sistema nacionalne bezbednosti Srbije. Ono sto tvrdi Pajtić nije pitanje dnevne politike >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << vec pitanje krivične odgovornosti za jedno od najtežih krivičnih dela protiv sopstvene zemlje", navodi se u saopštenju Instituta.

U saopštenju se dodaje da je lider DS-a Pajtić, "znajući za ilegalni prislušni centar Demokratske stranke, u vreme njihove vladavine, ubedjen da i druge partije po istom modelu krše zakon i Ustav Srbije i ilegalno prisluškuju svoje političke protivnike".

"Medjunarodni institut za bezbednost je svoja saznanja o ilegalnom centru za prisluškivanje, koji je bio u sluzbi DS, izneo nadležnim organima i Tužilastvu i očekujemo da se hitno po tom pitanju reaguje. Apelujemo na Bojana Pajtića da interese države i nacionalne bezbednosti zemlje stavi ispred ličnih interesa i interesa partije i da ne dovodi sistem nacionalne bezbednosti Srbije u poziciju da se bavi paušalnim političkim tvrdnjama a ne pretnjama koje svakodnevno dolaze iz regiona i iz aktuelnih medjunarodnih dogadjaja", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.