Izvor: B92, 14.Mar.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Insajder": Rekonstrukcija

Beograd -- Ekipa emisije "Insajder" uradila je rekonstrukciju moguće verzije atentata na Zorana Đinđića 12. marta 2003.

Dvogodišnjica ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića bila je povod da ekipa "Insajdera", na osnovu do sada raspoloživih informacija, uradi rekonstrukciju moguće verzije ubistva i svega što se dešavalo pre 12. marta 2003. U emisiji, koja je na programu TV B92 u 21:00, korišćeni su iskazi iz istrage, iskazi svedoka-saradnika i knjiga Miloša Vasića >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Atentat na Zorana".

Jedan od zanimljivih detalja je i svedočenje o tome kada je i kako neraspoređen radnik Državne bezhbednosti Srbije Branislav Bezarević postao saradnik "Zemunskog klana". Zoran Vukojević, bivši policajac, kasnije radnik obezbeđenja Dušana Spasojevića, sada svedok-saradnik, ispričao je da je Bezarević za obećanih 50.000 evra Spasojeviću i Ulemeku dostavio podatke o satnici odlaska Zorana Đinđića u Banjaluku, kada je izvršen prvi atentat na Đinđića, kod "Beogradske arene".

Ko je, kako i zašto odlučio da ubije premijera Srbije Zorana Đinđića pogledajte u emisiji "Insajder".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.