Izvor: B92, 06.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inicijativa za opoziv Kostića

Niš -- Niške demokrate predale gradskoj izbornoj komisije više od 27.000 potpisa građana koji traže da gradonačelnik Smiljko Kostić ode.

Kostić za godinu dana nije uradio ništa za građane Niša. Nije doneo ni jedan evro u grad, iako je obećavao investicije od nekoliko milijardi dolara i evra. Za godinu dana od deset miliona evra dobijenih od privatizacije niških preduzeca on je uspeo da izgubi milion i po evra kada je raskamatio taj novac iz komercijalnih banaka", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je jedan od funkcionera DS Srđan Pešić.

On je kazao da je Kostić uspeo da za godinu dana izazove negativne reakcije ambasadora Amerike i Velike Britanije tako što je porodici haškog optuženika generala Vladimira Lazarevića poklonio automobil.

Pozivajući se na Zakon o lokalnim izborima, po kojem se biraju gradonačelnici i republički poslanici, niške demokrate navode da bi gradska izborna komisija trebalo da u roku od 30 odnosno 60 dana odredi datum kada bi građani Niša trebalo da glasaju za Kostićev opoziv.

"Ne ide se na referendum, vec građani glasaju za njegov opoziv. Dakle, nije potrebno da izađe 51 odsto od upisanih birača, već će on biti opozvan ukoliko od ukupnog broja izašlih birača većina glasa za njegov opoziv", rekao je Pešić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.