Inicijativa Mektića za smenu bez podrške

Izvor: Akter, 24.Avg.2015, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inicijativa Mektića za smenu bez podrške

Inicijativa ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića da se smeni direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH Mirsad Vilić, koga smatra najodgovornijim za napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića na komemorativnom skupu u Potočarima 11. jula, nije dobila podršku većune u Nezavisnom odboru Parlamentarne skupštine BiH

Predsedavajući Nezavisnog odbora Žika Krunić rekao je novinarima da nije bilo većine da bi bila predložena Vilićeva smena.

Oni >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << nije želeo da kaže ko je bio za, a ko protiv Vilićeve smene.

"Ova inicijativa nije dobila potrebnu podršku, ali to ne znači da je ovo pitanje gotovo. Ovde se radi o veoma ozbiljnoj stvari, incidentu koji ima međunarodni karakter i ovo se mora dovesti do kraja", ocenio je Krunić.

Mektić je zatražio smenu Mirsada Vilića zbog niza bezbednosnih propusta, a posebno na obezbeđenje VIP osoba, prilikom obezbeđivanja komemoracije u Potočarima 11. jula, kada je napadnut premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Na pitanja članova Nezavisnog odbora danas su odgovarali Vilićevi zamenici Uroš Pena i Mile Jurić.

Vilić je ranije podneo izveštaj Nezavisnom odboru.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bez podrške za smenu odgovornih za napad na Vučića

Izvor: B92, 24.Avg.2015

Inicijativa da se smeni direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH Mirsad Vilić nije dobila podršku većune u Nezavisnom odboru Skupštine BiH...Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić Vilića smatra najodgovornijim za napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića na komemorativnom skupu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.