Indija želi da zajedno sa Rusijom proizvede 127 borbenih aviona pete generacije (VIDEO)

Izvor: 011vodič.com, 10.Mar.2015, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indija želi da zajedno sa Rusijom proizvede 127 borbenih aviona pete generacije (VIDEO)

INDIJA je saopštila da je spremna da zajedno sa Rusijom uloži 25 milijardi dolara u proizvodnju borbenog aviona pete generacije.
Sa pozivanjem na vrh Ministarstva odbrane u Nju Delhiju, ovo je objavio list Times of India. Pri tom je ukazao da vojno-državni vrh zemlje planira da svoje ratno vazduhoplovstvo naoruža sa 127 takvih aviona.
Isti list je otkrio da je sada Indija ta koja forsira realizaciju projekta, što se direktno dovodi u vezu sa mogućim odustajanjem Nju Delhija od zaključivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << ugovora sa francuskom firmom Dassault o kupovini 125 vojnih aviona Rafale.
Times of India tvrdi da vojni vrh zemlje želi da se sa Moskvom dogovori da prve „petice“ počne da dobija kroz godinu i po, a ne za 94 meseca, koji su pominjani u prvim kontaktima.
List tvrdi i da Indija – radi takvog ubrzavanja projekta, odnosNo – skraćivanja rokova, više neće insistirati na podeli posla 50:50 odsto, niti na tome da svi avioni budu montirani u Hindustan Aeronautics Limited (HAL).
Indija je, izgleda, spremna da popusti na još nečemu: pristaje na avione sa jednim sedištem – samo da bi sve bilo ubrzano, a i jeftinije.
Rusko-indijski avion bio bi modifikacija ruskog aviona pete generacije T-50 čija bi serijska proizvodnja trebalo da počne naredne godine.
T-50 pravi avio.koncern „Suhoj“, a mala serija tih aviona proizvedena je 2013. – radi daljih testiranja.
Pratite Naše Objave Na FB-u


The post Indija želi da zajedno sa Rusijom proizvede 127 borbenih aviona pete generacije (VIDEO) appeared first on Politika.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.