Izvor: B92, 06.Maj.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imenovan Odbor za koordinaciju reformi vojske i sistema odbr

Beograd -- Na sednici Vrhovnog saveta obrane Srbije i Crne Gore na Svetom Stefanu u utorak, imenovan je Odbor za koordinaciju reformi Vojske i sistema odbrane. U Odboru su ministar odbrane Boris Tadić, načelnik Generaštaba general-pukovnik Branko Krga, Nebojša Čović, Dušan Mihajlović, Blagoje Grahovac i Aleksandar Moštrokol. "Vrhovni savet odbrane razmatrao je dosadašnju i buduću saradnju sa Haškim tribunalom, te ukinuo stepen tajnosti sa dela traženih dokumenata, radi dostavljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nacionalnom savetu za saradnju sa Haškim tribunalom, u skladu sa zakonom", navodi se u saopštenju iz Vojnog kabineta VSO.

Navodi se da je razrešen jedan broj generala, a za novog sekretara Savjeta imenovan je novopostavljeni načelnik Vojnog kabineta pukovnik Ljubiša Jokić. Vrhovni savet odbrane Srbije i Crne Gore na sednici na Svetom Stefanu doneo je odluku o ulasku Generalštaba Vojske SCG u organizacioni sastav Ministarstva odbrane. Sednicom je predsedavao predsednik SCG Svetozar Marović, a pored članova Saveta prisustvovali su v.d. predsednika Srbije Nataša Mićić, v.d. predsednika Crne Gore Filip Vujanović, ministar odbrane Boris Tadić, zamenik ministra odbrane Vukašin Maraš, načelnik Generalštaba general-pukovnik Branko Krga i savetnik predsednika SCG za odbranu i bezbednost Blagoje Grahovac.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.