Imaće šta da čuju

Izvor: Glas javnosti, 18.Dec.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imaće šta da čuju

BEOGRAD - Rok za usvajanje važnih zakona od kojih zavise funkcionisanje države i život građana u 2009. godini bliži se kraju, a sva je prilika da ni danas o tome u Skupštini neće biti reči, pošto je za danas zakazana rasprava o nepoverenju vladi. Zbog tumbanja dnevnog reda iz procedure je povučeno nekoliko zakonskih predloga.

Raspravu o nepoverenju vladi tražile su Demokratska stranka Srbije, Srpska radikalna stranka i Nova Srbija, a kao glavni argument za taj potez ističu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da vlast nije adekvatno reagovala na misiju Euleksa na Kosovu. U njihovo ime kao predlagač istupiće Slobodan Samardžić (DSS), a šef te poslaničke grupe Miloš Aligrudić očekuje da će raspravi prisustvovati svi ministri na čelu sa premijerom Mirkom Cvetkovićem.

„Mi radimo“

Predstavnici vlasti ne očekuju da će inicijativa opozicije doneti promene na političkoj sceni Srbije, ali nema sumnje da će morati da saslušaju i pretrpe žestoke kritike opozicije. A“štofa“ za tako nešto ima na pretek.

Uprkos tome, predstavnici vlasti su optimisti i listom se nadaju da „vladi nije kraj“.

„MALER ZAKON“

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković ocenio je juče da je slučajnost što se prethodna dva puta dogodilo da vlada padne kada je iz skupštinske procedure povlačen Predlog zakona o udruženjima.

Na pitanje da li je sujeveran zbog toga, Marković je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je slučajnost što su vlade pale kada je povlačen taj predlog zakona i kroz smeh prokomentarisao: „Videćemo, možda to ima neke veze“.

VEŽBALI SE

Demokratska stranka Srbije juče je vredno vežbala za današnju raspravu o nepoverenju vladi, pa se u saopštenjima koja su stizale iz te stranke moglo pročitati kako su „Tadić i Dinkić reklamirali ugovor sa ‘Fijatom’ kao holivudski glumci“.

- Obećali su proizvodnju 200.000 automobila godišnje, a sada građani Srbije vide da se radi o šarenoj laži - saopšteno je iz DSS-a.

DSS je potkačio i ministra za infrastrukturu Milutina Mrkonjića, koga u otvorenom pismu pitaju dokle se stiglo sa obećanim stanom plivaču Miloradu Čaviću, što je „simbol svih prevara“ Vlade Srbije.

" Mi radimo " --kada bi birokratija odista i stvarala novostvorenu vrednost , bilo bi odlicno . Ovako trose narodne pare , mnogi ostaju bez posla , gladni , bolesni .

Bolje bi bilo da birokratija MALO RADI a oni koji stvaraju DOHODAK MNOGO ....to je prosto . Ovako , izaberes ga dem . putem a on te beje u glavu kao zadnju budalu , daje sam sebi astronomsku platu .

Glasacu kada poslanik bude imao MANJU platu od nastavnika u skoli ---da mu pozicija bude na cast [ ane an mast ] ....naravno , placeni putni troskovi ---javnim prevozom ----i sve dok ne izvuku guzice iz Audi-a i Dzipova ---nema nade

Svaka drzava ima svoje bisere u Sjkupstini pa tako i zemlja Srbija ima svog Palmu Markovica koji im sluzi kao dvorska luda. Taj gospodin kome jos jedino nije svirao Bach i Schope jer je bio mali koji ima osam razreda osnovne skole zamislio si da je on i neko u drzavi Srbiji i da sve ovisi od njega. Od njega ne ovisi ama bas nista nego od izdajnika Tadica koji ga je prihvatio jer ne zeli da ispusti vlast, pa nas taj Markovic Palma zasipa svojim umotvorima na skupstinskoj govornici i drzi predavanja doktorima nauka i uvazenim profesorima. Tako moze da se ponasa samo budala sto on i jeste. Gledam ga danas sta prica, zamislio covek da je napisao referat koji ce uci u istoriju covecanstva, to nije sala on to zaista misli. Objasni nam covek koliko je on uspesan politicar jer daje po 200 € cetvrtom detetu do punoljetnosti, popusti za ovo i ono sve mukta, samo nam ne kaze kako je to moguce, odakle te pare, sto ne otkrije taj recept da preko noci udjemo u komunizam. Ne moze on nikome nista davati ako na drugoj strani ne uzme, to su komunisticke metode, koje je koristi i Gerhad Sxchreder predsednik SDP Njemacke. Njegov partner Ivica Dacic jos nije otkrio ko ubi Panica iako imaju sve snimke i sve je jasno kao dan, Zasto niko ne odgovara i zasto niko nije osudjen, jer bi se ispostavilo ko je naredio da se stvore neredi, a to sakrivaju kao gusenica noge. O tome dana Palma niti reci. Ne rece on da mu neko pokaze iz vlade i cetiri aneksa sto su ih dali siptari, ko u srbiji osom vlade i predsednika zna sta tu pise. Sto ne zapita svog koalicijskog partnera Dinkica dokle ce da pravi stetu srbiji, sto nista ne rece o koncesiji za autoput, zasto se to skriva od naroda, Sto ne zapita WSutanovce koliko su para dobili raprodajuci vojna dobra i kome su prodana, dali je bo objavljen tender. Ima mnogo pitanja o kojima dvorska luda Palma Markovic nije progovorio niti rerc, a bez toga ne moze da bude shvacen ozbiljno.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.