Ima nade za dogovor o vladi

Izvor: Blic, 24.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ima nade za dogovor o vladi

Koalicija Demokratska stranka Srbije - Nova Srbija neće novu vladu sastavljati preko medija, već insistira da se u konkretnom razgovoru sa drugim strankama dođe do dogovora, izjavio je portparol DSS Andreja Mladenović. On je istakao da „dok god nije istekao zakonski rok za formiranje vlade, treba imati nade da će do dogovora doći".

Mladenović je na konferenciji za novinare ocenio da stranke koje razgovaraju o vladi o njoj treba da pregovaraju, „a ne da se preko medija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa ponudama i odgovorima na ponude, udaljavaju od takvog dogovora".

Kako je rekao Mladenović, Demokratska stranka Srbije je „podsetila kolege iz Demokratske stranke, pošto preko medija šalju poruke i predloge" o novoj vladi, da je jasno rekla da je Božidar Đelić apsolutno neprihvatljiv za premijera i da je sada „malo nekorektno" da se taj predlog ponovo iznosi u javnost.

Uz konstataciju da je, kada neko učestvuje u razgovorima o formiranju vlade, onda odgovoran ako do toga ne dođe, Mladenović je, međutim, naglasio da će i sve ostale stranke u parlamentu „imati tu vrstu odgovornosti ako do dogovora ne dođe".

„Ne mogu samo dve ili tri stranke da odgovaraju za to što nema vlade. Zašto i druge stranke nisu pokušale da dođu do neke većine? Sad imamo situaciju da svi ostali čekaju i na taj način merkaju šta će se desiti, šalju neke svoje političke procene i mole Boga da do dogovora ne dođe", objasnio je on.

Mladenović je rekao da je i koalicija Demokratska stranka Srbije - Nova Srbija mogla da „prenese teret odgovornosti" na predsednika Srbije Borisa Tadića, koji treba da odredi mandatara i da onda skine sa sebe odgovornost i posmatra sa strane, ali da to ne želi, i da zato krajnje konstruktivno pristupa razgovorima o formiranju vlade.

Lalović optimista

Ministar za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Slobodan Lalović izjavio je u Kragujevcu da očekuje da će nova vlada Srbije biti formirana i da će se to dogoditi u „u zakonskom roku" koji ističe 14. maja. „Očekujem da će nova Vlada biti formirana u zakonskom roku do 14. maja i da će u tom smislu biti dovoljno odgovornosti kod svih demokratskih snaga u Srbiji", rekao je Lalović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.