Izvor: B92, 07.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ima li diskriminacije u zatvorima

Bujanovac, Beograd -- Na navode da su albanski zatvorenici diskriminisani u zatvorima, ministar pravde kaže da se ponovo javlja politikanstvo.

Na pitanje da li će biti rađena interna revizija vezana za navode o diskriminaciji albanskih osuđenika u niškim zatvorima, Zoran Stojković je rekao da zatvori u Nišu funkcionišu kao i ostatak zatvorskog sistema u Srbiji. Stojković kaže da je o tome u julu ove godine detaljno informisan predsednik Odbora za ljudska prava u Bujanovcu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Šaip Kamberi, koji je ukazao na položaj albanskih zatvorenika.

Predsednik Odbora za ljudska prava Šaip Kamberi je u pismu Borisu Tadiću upozorio na težak položaj zatvorenika Albanaca u Kazneno-popravnom zavodu u Nišu. "Odbor ima pouzdana saznanja da je, već duže, veoma težak položaj Albanaca u niškom Kazneno-popravnom domu", naveo je Kamberi.

Stojković je rekao da osobe albanske nacionalnosti imaju isti tretman kao i ostali osuđenici, a da mu plasiranje informacije da su Albanci u niškom zatvoru u teškom položaju liči na podgrevanje stare ideje o jednonacionalnom trovanju.

On je dodao da su dva Albanca prebacena iz niškog u vranjski zatvor.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.