Izvor: B92, 25.Avg.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ima li Vlada parlamentarnu većinu

Beograd -- Demokratska stranka tvrdi da vladajuća koalicija više nema parlamentarnu većinu.

"Izlaskom poslanika Narodne demokratske stranke iz Poslaničkog kluba Demokratske stranke Srbije i poslanika Socijaldemokratske partije iz Poslaničkog kluba G17 plus parlamentarna većina ne postoji. Vlada, očigledno, ne može da obezbedi 126 poslanika bez opozicionih stranaka i to je pitanje za Vladu", rekao je Bojan Pajtić iz Demokratske stranke.

Iako je poslednjih dana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u javnosti vođena velika polemika o sastavu Komisije za hartije od vrednosti, poslanici Skupštine Srbije u utorak su, ipak, za predsednika Komisije izabrali Milka Štimca iz G17 plus. Posle višesatnog čekanja, 32 poslanika Srpske radikalne stranke ušla su u salu i tako obezbedila kvorum za izbor Štimca. U Skupštini se čitav dan nagađalo da je vladajućoj kolaciji jedni izlaz dogovor s radikalima.

I pored očiglednih problema, predstavnici vladajuće koalicije tvrde da Vlada ima stabilnu većinu. "Vlada da nema većinu? Ne postoji nijedan predlog koji se tiče Vlade", kaže Predrag Marković iz G17 plus. Veroljub Stevanović iz Srpskog pokreta obnove kaže da neka neslaganja moraju da postoje. "To je logično i normalno, ne moramo se složiti oko nekih stvari, oko nekih sudija, oko nekih predloga, oko nekih osporavanja ili oko nekih komisija. To nisu neke komisije, to su važne komisije, ali to ne može da ugrozi rad i stabilnost Vlade", rekao je Stevanović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.