Izvor: B92, 06.Nov.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić nije saopštio dokaze za tvrdnje o Mihajloviću

Beograd -- Uprkos svojoj najavi, predsednički kandidat Nove Srbije Velimir Ilić u četvrtak nije konkretnim dokazima potkrepio svoje tvrdnje da je ministar policije Dušan Mihajlović od njega tokom akcije "Sablja" zahtevao da svedoči protiv potpredsednika Vlade Nebojše Čovića. Ilić je na konferenciji za novinare rekao da su mu pisali i Dušan Mihajlović, i Nebojša Čović, i Milorad Luković Legija, ali da će o svemu tome pričati posle izbora, jer ne želi da "poslednje dane kampanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << troši na razna prepucavanja". Podsećmo da je član Glavnog odbora Liberala Srbije i poslanik u Skupštini Srbije iz Čačka, Ljubodrag Grbić, juče rekao da nije bilo nikakvih pritisaka na Ilića, već da je on obrnuo priču. "Ilić je mene zvao, vidno uplašen 12. aprila, u toku akcije Sablja', i rekao da ima važne informacije o vezama Milorada Lukovića Legije sa političarima", rekao je Grbić.

Gradonačelnik Čačka ocenio je da Dušan Mihajlović namerno skreće pažnju s drugih afera otvarajući nove. "Meni, tamo neki priča - 'Ilić plačnim glasom...' A Duško je plakao kod mene, daću vam pismo gde plače, ispoveda mi se. Napisao mi je pismo gde plače, mogu da vam prepričam pošto nisam stigao da svratim i biće prilika o tome da razgovaramo. Sada nema smisla u špici kampanje da o tome pričamo", rekao je Ilić. Na opsaku novinara B92 da je i juče bio špic kampanje, ali da je Ilić imao vremena za ovakve tvrdnje, Ilić je odgovorio: "To je bilo iz kola, a ja sam i juče rekao da ne mogu da razgovaram. Pitajte Čovića, on čovek zna o čemu se radi... Niko nije preneo Čovićevu izjavu, čovek je lepo objasnio..."

Podsećamo da je Velimir Ilić Radiju B92 u sredu rekao da poseduje pismene dokaze za ono što tvrdi i da će ih javnosti predočiti vrlo skoro, možda već danas. Međutim, na pitanje našeg novinara zašto danas ne želi to da učini, predsednik Nove Srbije je odgovorio: "Vi, iz B92, ja bih vas samo podsetio da je predsednička kampanja i da sam ja predsednički kandidat. Nisam dobio kod vas sekundu prostora, ja mislim da ta vaša koncepcija neće proći dobro u Srbiji. Samo vi gurajte sa ovim šifrovanjima i daleko ćete dogurati."

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.