Izvor: B92, 31.Avg.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić negira da je napao policajca

Beograd -- Velimir Ilić negirao je da je fizički napao policajca koji je zaustavio njegovo vozilo na putu za Novu Varoš.

Iako je od trenutka kada je u javnosti objavljena informacija da je ministar za kapitalne investicije Velimi Ilić fizički napao policajca SUP-a Užice prošlo nekoliko dana, ministar Ilić tek se danas oglasio povodom tih optužbi. Demantujući pisanje štampe o fizičkom nasrtaju na policajca na putu Užice - Čajetina, Ilić je ocenio da je ceo dogadjaj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << isceniran i da je to deo "prljave kampanje koju vode vlasti u Užicu":

"Ja policajcu nisam prišao bliže od dva metra. Psovao me, prvo na mobilni, kad je vozio iz Beograda. Rekao mi je: boli me ... A onda, kada smo se vratili, ja ga najljubaznije zamolim: gospodine, vratite dozvolu, žurimo, vozaču koji je profesionalac. On mi je rekao: ti, sedi pozadi, s tobom nemam ništa".

Ilić je novinarima predstavio i, kako tvrdi, svedoke incidenta Sašu Mihaljicu iz Zemuna, koga je, kako tvrdi, policija takodje zaustavila nedaleko od automobila ministra Ilića: "Psovanja je bilo sa svih strana, pošto je policajac, definitivno, čovek koji se ponašao kao neko ko ne zna svoj posao. Drugo, bilo mu je izuzetno krivo, što nema pomoć svojih kolega. Od strane gospodina Velje Ilića nije bilo fizičkog kontakta sa milicionerom. Štaviše, bio je udaljen od njega na dva-tri metra".

Mihaljica je rekao i da je snimio razgovor sa Sekulom Rončevićem, čovekom koji mu se predstavio kao komandir policije Užica. Mihaljica tvrdi da ga je Rončević "primoravao da prizna" da je ministar za kapitalne investicije psovao i fizički napao policajca koji ih je zaustavio.

MUP Srbije još se nije oglasio povodom ovog slučaja. Generalni inspektor policije Vladimir Božović rekao je da njegova služba neće ispitivati tvrdnje Ilićevih svedoka o ponašanju policije. U SUP-u Užice nije bilo nikoga ko bi bio raspoložen da baci više svetla na prošlonedeljne dogadjaje na putu Užice - Čajetina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.