Izvor: B92, 20.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić kandidat za predsednika 2008.

Beograd -- Ministar za infrastrukturu Velimir Ilić kaže da predsedničke i lokalne izbore treba održati 2008. i najavio kandidaturu.

Ilić je dodao da bi bilo logično da dobije podršku Koštunice na predsedničkim izborima. "Očuvanje Kosova je državni i nacionalni interes broj jedan. Dok se ne reši to pitanje, nema izbora", rekao je Ilić za Večernje novosti iako je priznao da je Ustavnim zakonom predviđen termin za održavanje izbora.

Ilić, međutim, kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da predsednik Boris Tadić i premijer Vojislav Koštunica treba da budu glavni nosioci bitke za Kosovo, a ne da gube vreme u predizbornoj kampanji.

Govoreći o navodnoj krizi u vladajućoj koaliciji, on je rekao da postoji neslaganje oko termina izbora i ulaska u NATO, ali da to neće ugroziti funkcionisanje Vlade i da se nisu stekli uslovi za koaliciju Demokratske stranke Srbije i Srpske radikalne stranke iako "postoji i ta kombinacija".

"Tražimo od Tadića da posle pokrajinskih izbora ne ulazi u koaliciju sa Ligom socijaldemokrata Nenada Čanka, po cenu opstanka vlade jer je to separatistička stranka koja radi na razbijanju Srbije i odvajanju Vojvodine", kaže on.

"Ne možemo da sedimo u Vladi sa strankom koja sarađuje sa separatistima", rekao je Ilić i dodao da to mišljenje deli i Koštunica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.