Ilić: Vlada skriva afere

Izvor: B92, 12.Jun.2011, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić: Vlada skriva afere

Kraljevo -- Predsednik NS Velimir Ilić smatra da Vlada nema kapacitet da rešava probleme i dodaje da je "velika šteta da mirno posmatramo sopstvenu propast".

Ilić smatra da se Vlada nije snašla na ekonomskom planu, te da je zadovoljstvo građana ogromno.

"Problemi su svuda, u zdravstvu, građevinarstvu,poljoprivredi, energetici", dodao je Ilić, napominjući da je budžet prazan, da se kurs veštački održava, dok izvoznici propadaju.

Bivši ministar infrastrukture >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u dve vlade podseća da su ga u tom vreme svi kritikovali kako je malo radio koridore, a više regionalne, magistralne i seoske puteve.

"Ovi koji sada samo pričaju o koridorima za tri godine su napravili šezdesetak kilometara, a ostale puteve zanemarili. To, jednostavno, ne može da se poredi", smatra Ilić.

On je optužio vlast da skriva afere funkcionera i direktora javnih preduzeća iz stranaka vladajuće koalicije, dok se, istovremeno, obračunava sa NS.

Zašto aferu "Kolubara" ne rešavaju, šta je sa aferom "Satelit", pita Ilić, ali i dodaje da veruje da će "sve doći na svoje mesto".

S druge strane, u aferi "Šarančić" završena su suđenja,čeka se presuda, ništa nije dokazano i on mora da bude oslobođen, rekao je Ilić.

On je naglasio da je NS dostavila Agenciji za borbu protiv korupcije izveštaj, po kome ta stranka prošle godine nije dobila ni dinar od donatora.

"Skromno se finansiramo, nismo dozvolili da nam tajkuni budu donatori, jer bi nas to uništilo, kao i mnoge druge", rekao je Ilić.

On je ponovio da je NS za evropske integracijeo, ali napominje da Evropa hoće stabilnu i ekonomski jaku Srbiju, a ne državu sa narodnim kuhinjama, milion nezaposlenih i korupcijom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.