Izvor: B92, 03.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić: Ustanove da ostanu nezavisne

Beograd -- Ministarstvo finansija ocenilo da Uprava za javne nabavke i Komisija za zaštitu prava ponuđača treba da ostanu nezavisna tela.

Državni sekretar za finansije Slobodan Ilić kazao je agenciji Beta da će Ministarstvo do kraja sedmice taj stav izneti na konsultacijama sa predstavnicima Sekretarijata za zakonodavstvo koji su predložili pripajanje Uprave za javne nabavke Ministarstvu i ukidanje Komisije.

"Nacrtom zakona o javnim nabavkama predviđeno je da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Uprava i Komisija budu nezavisne od izvršne vlasti i da se pooštre uslovi za izbor predsednika i članova zbog veće profesionalnosti i integriteta", istakao je Ilić.

Na taj način se, ocenio je, poštuju rezultati sveobuhvatne javne rasprave o Nacrtu zakona kao i pravila Evropske unije o nezavisnosti takvih institucija u sistemu javnih nabavki jedne zemlje.

Ilić je dodao da je najveći broj preostalih sugestija Sekretarijata za zakonodavstvo, prema oceni radnog tima za izradu zakona o javnim nabavkama, koristan i biće ugrađene u Nacrt zakona o javnim nabavkama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.