Izvor: B92, 04.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić: Prekidam gradnju klinike

Čačak -- Ministar za infrastrukturu Velimir Ilić kaže da će, zbog pritisaka, prekinuti gradnju klinike na svom imanju u Kačulicama.

Ilić je rekao da mora da odustane od gradnje klinike kako bi zaštitio i sebe i lekare koji je trebalo da rade na toj klinici. "Svi me napadaju. Ne valja kada gradite crkvu, gradite puteve, ne valjaju koncesije, ne valja kada se bavite humanitarnim radom. Sada ne valja ni kada gradite bolnicu, a u Srbiji više od 2.500 ljudi čeka na operaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << srca ili krvnih sudova, mnogi je ne dočekaju", kaže on.

Ilić je rekao će "konzervirati" radove u Kačulicama i da će gradnju, za koju je podigao kredit od pola miliona evra i uložio još sredstava za lokaciju i infrastrukturu, nastaviti kada dođu bolja vremena i kada Srbija "postane pravna država".

Upitan da li ti napadi zbog gradnje klinike imaju političku pozadinu, ministar je odgovorio potvrdno, navodeći da je razlog za to njegova najava da će se kandidovati na predsedničkim izborima.

Komentarišući napad na dopisnika Večernjih novosti iz Čačka Vladimira Ilića, ministar je rekao da je obezbeđenje beskompromisno i da ne dozvoljava fotografisanje čak i kada novinari kažu da su od njega dobili dozvolu.

Podsetimo, reporter Novosti Vladimir Ilić došao je u Kačulice da bi slikao privatnu kardiovaskularnu kliniku. On se predstavio obezbeđenju rekavši im da neće početi da slika sve dok mu iz redakcije ne jave da je Velimir Ilić odobrio fotografisanje. U trenutku kada je dobio dozvolu, na tom mestu se pojavio muškarac u četrdesetim godinama, koji je posle kraćeg telefonskog razgovora nasrnuo na Vladimira.

Čačanska policija je obaveštena o napadu.

"Očigledno je da je u srpskom društvu najlakše ubiti novinara, tući novinara, pretiti novinaru. To je postala, na žalost, praksa. U ovom slučaju, mene je pre svega zaprepastila vest da je Ilić rekao da je njegovo obezbeđenje jako rigorozno, da reaguje brzinom munje čak i kada on dozvoli nešto da se snimi. On nije dozvolio da se priđe objektu, ja ne znam o kojoj se vrsti objekta radi, jel' to neka tajna državna? Gradnja jedne bolnice", kaže Nadežda Gaće, predsednica NUNS-a:

Podsetimo, istražujući pozadinu gradnje klinike u selu Kačulice probleme je imala i ekipa B92, kada je pokušala da snimi sporni objekat početkom aprila ove godine.

I dok je nekim medijima onemogućen svaki rad u blizini Ilićevog privatnog imanja, ministar za infrastrukturu dozvolio je jednom časopisu da slika njegovu raskošnu kuću u Atenici kod Čačka. On je novinarima "Glorije" pokazao porodičnu kuću i zatvoreni bazen koji ima u njoj. Ministar je tom časopisu rekao da je bazen mesto na kome najviše voli da održava porodične i poslovne sastanke.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.