Izvor: B92, 17.Jan.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić: Nije se mrdnulo od početka

Beograd -- Glavni odbor Nove Srbije odlučio je da ova stranka uđe u novu vladu Srbije koju će formirati demokratski blok. Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je da će njegova stranka ući u vladu, bez obzira da li je većinska ili manjinska: "Ako mandatar odluči da bude većinska, pod uslovom da ne mogu ući u vladu ljudi koji su bili u ministarstvima u dosovskoj vlasti. Ne želimo da zadržimo kontinuitet dosovske vlasti. Ako bude manjinska vlada, onda treba da se napravi koalicioni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sporazum čija je izrada u toku. Mi smo dobili jedan radni materijal od DSS-a i po početnom dogovoru NS treba da dobije jedno mesto potpredsednika vlade i, naravno, da se raspodele mandati po broju osvojenih glasova."

Ilić navodi da se na sastancima stranka demokratske opcije oko formiranja vlade, "nije mrdnulo od početka". Ilić je na sednici Glavnog odbora NS ocenio da u bloku stranaka demokratske opcije postoji sukob dve najveće stranke, Demokratske stranke Srbije i Demokratske stranke koji je, prema njegovim rečima, ovih dana eskalirao.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.