Ilić: Formiramo vladu sa SRS i SPS-om

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić: Formiramo vladu sa SRS i SPS-om

BEOGRAD - Jedan od lidera koalicije DSS - Nova Srbija Velimir Ilić rekao je da "sve ide po planu" i da će se "sigurno formirati vlada sa radikalima i SPS-PUPS-JS".

Ilić je današnjim "Večernjim novostima" kazao da ćemo tu vladu dobiti "odmah čim RIK saopšti konačne rezultate posle ponovljenih izbora u Srbiji ili najkasnije posle drugog kruga u Vojvodini".

Prema njegovim rečima, koalicioni sporazum je skoro gotov i svi su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << korektni u pregovorima.

On je naveo da su resori podeljeni, da će Vojislav Koštunica ostati premijer, dodavši da je "to pošteno, jer Srbija nema boljeg".

Ilić je dodao i da je najkorektnije da Tomislav Nikolić bude predsednik skupštine, a Ivica Dačić vicepremijer, a da će on ponovo da bude ministar za kapitalne investicije.

On je istakao da je politika koalicije koju predvodi SPS bliža politici koalicije DSS -NS, nego politici DS, dodavši da je "to potpuno jasno i dilema nema". Prema Ilićevim rečima, ta vlada će uvesti Srbiju u EU sa Kosovom i Metohijom, kao i da "Evopska unija jedva čeka da dođe naša vlada".

Na pitanje kako iz Brisela stižu drugačiji signali, sa preporukama da bi DS i SPS trebalo da obrazuju vladu, on je rekao: "Ma ne, to samo Solana traži". "Solana je njihov ortak u provizijama za neke strane investicije koje dolaze u Srbiju. On traži tu vladu samo zbog svog dela u tim provizijama", kazao je Ilić.

Na pitanje kako će postići dogovor sa Draganom Markovićem Palmom, koji zahteva da se ne poništi SSP, Ilić je odgovorio: "Sredićemo i to". "Svako će po malo korigovati svoje stavove", kazao je lider Nove Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.