Izvor: Blic, 28.Sep.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igor Lukšić: Neposredni izbori nisu nikakva jeres

Igor Lukšić: Neposredni izbori nisu nikakva jeres

PODGORICA (FoNet) - Demokratska partija socijalista ocenila je da je veštački nametnuto pitanje izbora poslanika u parlamentu buduće državne zajednice Srbije i Crne Gore i traži da se to pitanje što pre reši.

Portparol Demokratske partje socijalista Crne Gore Igor Lukšić izjavio je da način izbora poslanika nije od važnosti za funkcionisanje skuspstine zajednice, već ga takvim čine političari koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se nisu pomirili sa Beogradskim sporazumom'. Oba rešenja, posredni i neposredni izbori, saglasni su sa Sporazumom. I ekspert Venecijansake komisije Tomas Markert smatra da to pitanje nije ključno, rekao je Lukšić na konferenciji za novinare.

Lukšić je ocenio da istrajavanje na isključivom rešenju znači nespremnost da se doprinese integraciji Crne Gore i Srbije u evropske institucije.

Potparol DPS je takođe rekao da posredni izbori nisu jeres, već način da izbegnu konflikti koji su postojali tokom trajanja Jugoslavije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.