Izvor: B92, 20.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Iduće nedelje podaci o bombama"

Brisel, Beograd -- NATO će iduće nedelje dostaviti Beogradu podatke o lokacijama u Srbiji koje su gađane kasetnim bombama 1999.

"Očekujemo da će iduće nedelje NATO moći da preda listu kasetne municije koja je bačena u to vreme, lista će uključiti broj bačenih jedinica i njihove koordinate", izjavio je portparol NATO-a Džejms Apaturaj.

Beograd je u februaru tražio od NATO-a podatke o lokacijama na koje su bačene kasetne bombe, koje su 1999. ubile na desetine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << civila i ranile njih na stotine, tokom napada na Niš i druge lokacije u Srbiji, naročito na Kosovu i Metohiji.

Opasnost od kasetnih bombi je u tome što jedan broj ne eksplodira pri prvom kontaktu, već kasnije, čak i posle više godina. Naročito su opasne za decu, koja ih sakupljaju u prirodi misleći da se radi o igračkama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.