Izvor: B92, 11.Jul.2009, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iduće nedelje dve sednice Skupštine

Beograd -- Poslanici Skupštine Srbije nastaviće u ponedeljak sednicu 10. vanrednog zasedanja, na čijem dnevnom redu su četiri predloga zakona.

U četvrtak, 16. jula, počinje i nova vanredna sednica parlamenta. Na dnevnom redu 10. sednice su predlozi zakona o budžetskom sistemu, o izmenama i dopunama zakona o republičkim administrativnim taksama, o davanju garancija Republike Srbije u korist "Marfin banke" Beograd, po zaduženju javnog preduzeća "Putevi Srbije i o dopuni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zakona o radu, a sednica je počela u sredu.

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović zakazala je za četvrtak, 16. jul, novu sednicu 11. vanrednog zasedanja na čijem dnevnom redu će biti 23 predloga zakona iz oblasti pravosuđa, zdravstva i kulture.

Na dnevnom redu te sednice su predlozi zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju i Zakona o kulturi, kao i Predlog zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina.

Poslanici će raspravljati o više predloga zakona iz oblasti pravosuđa, i to o saradnji sa Međunarodnim krivičnim sudom, o izmenama i dopunama Zakona o izvršenju krivičnih sankcija, o izmenama i dopunama Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala.

Takođe, na dnevnom redu su i predlozi zakona o izvršenju kazne zatvora za krivična dela organizovanog kriminala, izmene i dopune Zakonika o krivičnom postupku i Krivičnog zakonika, kao i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma.

Na dnevnom redu su predlozi zakona o uređenju prostora i izgradnji, o državnom premeru i katastru, o socijalnom stanovanju, o Fondu za zaštitu životne sredine.

Poslanici će raspravljati i o više zakonskih predloga iz oblasti zdravstva i osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, o udžbenicima i drugim nastavnim sredstvima.

Raspravljaće se, takođe, o potvrđivanju finansijskog Ugovora između Srbije i Evropske investicione banke i Narodne banke Srbije ''Apeks zajma za mala i srednja preduzeća'' i o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (za dodatno finansiranje projekta zdravstva) između Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova sednica u četvrtak, 16. jula

Izvor: Kurir, 11.Jul.2009

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović zakazala je novu, vanrednu sednicu za četvrtak, 16. jul, na čijem dnevnom redu će biti 23 predloga zakona iz oblasti pravosuđa, zdravstva i kulture, saopštila je juče Skupština Srbije. Na dnevnom redu nove, jedanaeste vanredne...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.