IZVEŠTAJI O IMOVINI FUNKCIONERA PREPUNI GREŠAKA

Izvor: Kurir, 24.Jun.2010, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZVEŠTAJI O IMOVINI FUNKCIONERA PREPUNI GREŠAKA

BEOGRAD - Nismo mi, kriv je server! Izveštaji o imovini javnih funkcionera, koje su građani čekali kao ozebli sunce, prepuni su grešaka! U Agenciji za borbu protiv korupcije tvrde da je razlog za to privremeni link, server i oprema.

BEOGRAD - Nismo mi, kriv je server!

Izveštaji o imovini javnih funkcionera, koje su građani čekali kao ozebli sunce, prepuni su grešaka! U Agenciji za borbu protiv korupcije tvrde da je razlog za to privremeni link, server i oprema.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Direktorka Agencije Zorana Marković u izjavi za Kurir kaže da je bilo bolje da se sa objavljivanjem podataka sačekalo do kompletiranja opreme.

- Zbog velikog interesovanja i pritiska javnosti objavili smo te izveštaje uz rizik da će u njima biti grešaka. One mogu biti posledica greške u serveru, greške u programu i greške u načinu na koji je popunjen izveštaj - poručuje Markovićeva.

Poslednji državni funkcioner o kojeg se Agencija za borbu protiv korupcije “ogrešila” je ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić, koji je na papiru postao milioner! Ministar je oštro demantovao da je najbogatiji član Vlade Srbije i tvrdi da 11 odsto akcija u firmi “Rolopak” iz Subotice vredi daleko manje od 800.000 evra.

- Ukupna vrednost ove firme, čiji sam suvlasnik od osnivanja 2003. godine, danas je, nažalost, znatno manja od 800.000 evra, koliko je stajalo u prijavi o vrednosti 100 odsto kapitala. Takođe je apsolutno netačna vest da sam milioner među ministrima - kaže Dulić.

S druge strane, Markovićeva tvrdi da je Dulićev izveštaj objavljen onako kako ga je on popunio.

- Ministar može u svako doba da nam se obrati ukoliko smatra da nešto nije u redu, pošto je to redosled, a ne reagovanje u novinama - ističe direktorka Agencije i dodaje da je u slučaju imovinske karte predsednika Borisa Tadića problem bio sa softverom.

Jelena Jovanović

Kompjuter progutao 55.000 evra

Predsednik Srbije Boris Tadić uredno je prijavio svu svoju imovinu Agenciji. Međutim, u izveštaju je navedeno da nema depozita i štedne uloge u bankama u zemlji i inostranstvu.

Tek pošto je kabinet predsednika ukazao na propust, Agencija je objavila da predsednik ima 55.000 evra ušteđevine, uz objašnjenje da je do greške došlo usled tehničkih nedostataka kompjuterskog programa.

Nije gazda “C tabaka”

U slučaju premijera Mirka Cvetkovića Agencija je napravila grešku, koja je ubrzo ispravljena. Oni su objavili da ima 100 odsto akcija “C tabaka”, vrednih nešto više od 730 evra, iako on poseduje svega 10 odsto.

Stančuga ko Marakana

Agencija je objavila da državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Mirko Stefanović ima petosoban stan od 7.152 kvadrata.

Dan kasnije, pisalo je da je stan u stvari dvoiposoban, od 71,52 kvadrata.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZORANA MARKOVIĆ: Dulić je pogrešio

Izvor: Danas, 24.Jun.2010

- Situacija nastala oko podataka iz izveštaja o imovini i prihodima Olivera Dulića, ministra za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja, posledica je njegove nesumnjive greške. Mislim da je nekorektno od Dulića da se preko medija obračunava sa Agencijom, a da pre toga nije došao da proveri...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.