IVANOVIĆ: DO LETA REZULTAT DIJALOGA

Izvor: Kurir, 27.Mar.2011, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IVANOVIĆ: DO LETA REZULTAT DIJALOGA

KOSOVSKA MITROVICA - Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je da do jula ili avgusta moramo imati rezultat dijaloga vlasti u Prištini i Beogradu, istakavši da je to važno u praktičnom i psihološkom smislu.

Ivanović je u izjavi Tanjugu istakao da je jedna od sutrašnjih tema dijaloga u Briselu - sloboda kretanja - veoma bitna, da se srpski pregovarački tim dobro pripremio i da će nastojati da reši problem Srba koje, zbog naših tablica na >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << automobilima, maltretira policija na putevima u pokrajini.

“To, razume se, znači da ćemo na neki način morati da rešimo i problem kosovskih Albanaca koji žele da putuju. Siguran sam da se mora naći rešenje i pregovrački tim Beograda ima nekoliko opcija koje će staviti na sto, a koja će biti usvojena zavisi i od druge strane”, rekao je Ivanović.

Državni sekretar u Ministarstvu za KiM je rekao da kada se napravi prvi pomak onda će se lakše doći do dogovora i o nekim drugim temama.

Ivanović je dodao da će se do najtežih tema doći onog trenutka kada za to obe strane budu spremne.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Ivanović: Do leta rezultat dijaloga

Izvor: Glas javnosti, 28.Mar.2011, 07:31

KOSOVSKA MITROVICA - Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je da do jula ili avgusta moramo imati rezultat dijaloga vlasti u Prištini i Beogradu, istakavši da je to važno u praktičnom i psihološkom smišlu...Ivanović je u izjavi Tanjugu istakao da je jedna...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.