IVAN NINIĆ: Slobodni mediji temelj društva!

Izvor: Kurir, 27.Nov.2015, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IVAN NINIĆ: Slobodni mediji temelj društva!

U Srbiji je godinama prisutan pritisak na medije kroz institucije sistema i kroz oglašavanje, kaže Ninić.

BEOGRAD - Povodom neviđenog pritiska vlasti na Aleksandra Rodića, vlasnika Adria Medija Grupe i Kurira, Ivan Ninić, novinar i osnivač NVO Centar za vladavinu prava, rekao je da je uloga države da stvori efikasan regulatorni okvir i da obezbedi ustavnu zaštitu prava na slobodno informisanje.

"Slobodni mediji su temelj demokratskog društva, i to ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << bi trebalo da bude predmet molbi izvršnoj vlasti. U Srbiji je godinama prisutan pritisak na medije kroz institucije sistema i kroz oglašavanje. To je ostavilo dalekosežne posledice po napredak društva u svim sferama", istakao je Ninić.

On je dodao da je u Srbiji "godinama prisutan pritisak na medije kroz institucije sistema i kroz oglašavanje".

Ninić je, podsetimo, pre tri meseca napadnut ispred svog stana. Još uvek se ne zna ko su bili napadači, ali Ninić tvrdi da može da pretpostavi ko stoji iza napada. Istraga još nije dala rezultata.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.