I trećina birača SRS i DSS pozdravila sporazum sa EU

Izvor: Blic, 05.Maj.2008, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I trećina birača SRS i DSS pozdravila sporazum sa EU

Građani su veoma pozitivno reagovali na potpisivanje sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Prema istraživanju Agencije „Strateški marketing", rađenom neposredno nakon potpisivanja SSP u Luksemburgu, 53 odsto građana ga u potpunosti ili potpuno podržava, 18 odsto je neodlučno, a 29 odsto je protiv.

Zanimljivo je da na potpis sa EU pozitivno reaguje i dobar deo simpatizera stranaka čiji su lideri potpis na SSP označili kao „Judin potpis" ili izdaju nacionalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i državnih interesa zemlje.

Rezultati pokazuju da skoro trećina (28 odsto) glasača radikala, kao i 24 odsto glasača koalicije DSS-NS u potpunosti podržava što je sporazum sa EU potpisan. Simpatizeri koalicije SPS-PUPS-JS u još većem procentu (33 odsto) smatraju da je potpisivanje SSP dobar potez. Kao što se moglo i pretpostaviti, simpatizeri proevropski orijentisanih koalicija i stranaka „Za evropsku Srbiju" (97 odsto) i LDP (94 odsto) najpozitivnije ocenjuju potez srpskih državnika.

- Taj događaj je očigledno doživljen i kod onih koji ga podržavaju i kod protivnika kao važan, jer je samo dan nakon potpisivanja 82 odsto građana bilo obavešteno o tome, a čak je 87 odsto procenilo da je dobro obavešteno - i da zna šta SSP predstavlja. Simpatizeri DS i LDP nemaju dileme i podržavaju SSP, dok se ostali dvoume. Interesantno je da simpatizeri DSS-NS prednjače u „političkoj skepsi" i ne smatraju da je sporazum u korist budućnosti i ekonomije Srbije, a simpatizeri SRS u „ličnoj skepsi" - jer ne misle da će se potpis na SSP odraziti na njih lično - kaže za „Blic" Srđan Bogosavljević, direktor „Strateškog marketinga".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.