I tetkicama smanjene plate

Izvor: S media, 23.Mar.2011, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I tetkicama smanjene plate

Umanjena zarada čistačica dovoljna za petinu prosečne potrošačke korpe. – Nastavnici voljni da nastave protest ćutanjem punih 45 minuta

Zar je vreme trajanja časa ključni kriterijum za ocenjivanje kvaliteta i učinka rada u školama? Koliko su za protest u kućama znanja odgovorne tetkice? Da li ih je onaj ko im je oduzeo nekoliko hiljada dinara od ionako male plate pitao koliko bi predavanje trebalo da traje i da li su za bojkot nastave. Kako je moguće da se javno >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << krši zakon umanjenjem plate zaposlenima u školama zbog toga što nisu prekinuli protest 8. februara? Hoće li se prosvetari još više obrukati ili će isplivati iz nedaća ako ponovo obustave nastavu? Šta dobijaju od podnošenja tužbi i zahteva za hitan povraćaj „otetog” dela zarade?... Ova pitanja ostala su juče u zbornici beogradske Elektrotehničke škole „Nikola Tesla” bez potpunih i konkretnih odgovora. Tu se okupilo četrdesetak nezadovoljnih profesora kojima predstavnici sindikata u obrazovanju, čini se, nisu uspeli da uliju poverenje ni nadu da će iz lošeg položaja uskoro izaći. Ali su ih pozvali da sa hiljadama kolega napuste školske odaje i protestuju 25. marta na Trgu Nikole Pašića u Beogradu. Najogorčenije bile su čistačice, kojima niko nije uspeo da objasni zašto su im plate smanjene za trećinu.

– Ukupno za prvi i drugi deo plate uplaćeno mi je 10.000 dinara, to je ispod svakog minimalca – na ivici suza jada se Jasmina Bogdanović, čistačica u ovoj školi.

(Politika)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.