Izvor: Glas javnosti, 09.Feb.2011, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I sever Kosova tema dijaloga Beograda i Prištine

KOSOVSKA MITROVICA - Državni sekretar u ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je da će se u predstojećem dijalogu Beograda i Prištine srpska delegacija pre svega zalagati za rešavanje praktičnih, životnih pitanja kako bi poboljšala položaj srpske zajednice, dodajući da misli da će u predstojećem dijalogu i sever Kosova biti neizbežna tema.

Ivanović je rekao da je jako važno da Srbi i ostali koji žive na Kosmetu imaju uslove za normalan život, a to >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << znači da ne budu svakodnevno uznemiravani prekidom telekomunikacija, da nemaju probleme sa dokumentima i slobodom kretanja.

On je naglasio da je vrlo važno pomenuti i pitanje prava na korišćenje jezika, dodajući da misli da će u predstojećem dijalogu i sever Kosova biti neizbežna tema.

"Razne teme će biti u tim pregovorima i teško je reći kojim redosledom i kojom brzinom, ali je sasvim sigurno da će status za sever Kosova biti jedna od tema o kojoj će se raspravljati", rekao je Ivanović.

On je dodao da nijedna tema ne sme da bude isforsirana i da ne treba žuriti, kao i da o temama o kojima će se razgovarati treba da se saglase sve strane učesnici dijaloga.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.