I predsednik opštinskog odbora SLS u Gnjilanu prešao u Srpsku listu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Avg.2019, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I predsednik opštinskog odbora SLS u Gnjilanu prešao u Srpsku listu

Član Glavnog odbora i predsednik opštinskog odbora Samostalne liberalne stranke u Gnjilanu Mladen Stanković saopštio je danas da je prešao je u redove Srpske liste, a na konferenciji za novinare takvu odluku potvrdio je i dosadašnji direktor SLS Miroslav Ristić.

Oni su na zajedničkoj konferenciji za novinare sa rukovodstvom Srpske liste rekli da su prešli u redove Srpske liste, jer je srpskom narodu na KiM potrebno jedinstvo, a nikako podele koje ga, kako kažu, samo slabe. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Stanković je rekao da daje ostavku na sva mesta u stranci i savetnika u Ministarstvu za prostorno planiranje i zaštitu životne sredine.

On je rekao i da je zbog situacija poput sadašnje, i samovolje dela rukovodstva SLS, kada treba da se bude jedinstveno uz srpski narod u ovako teškim trenucima, sazvao sednicu opštinskog odbora SLS Gnjilana.

"Sazvao sam sednicu opštinskog odbora, koji je jednoglasno podržao moj predlog da se isključimo iz stranke i dao podršku kandidatima Srpske liste na predstojećim parlamentarnim izborima", kazao je Stanković.

Ristić je na konferenciji za novinare naglasio da je u pitanju njegova lična odluka, na koju niko nije uticao, i poručio da je veoma zadovoljan što je deo Srpske liste.

"Jesam bio direktor stranke u SLS, a sada oni mogu da pričaju da nisam, ali to se od njih i očekivalo", naveo je Ristić dodajući da je prešao u Srpsku listu, jer Srbi na KiM treba da budu jedinstveni i pod jednim barjakom i da slede politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ristić je rekao da očekuje da će i dalje biti pritiska na njega, ali je poručio da će to izdržati, i naglasio da stoji iza svake svoje reči koju je i juče izneo kada je objavio da prelazi u Srpsku listu.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić zahvalio je Ristiću i Stankoviću na poverenju i pokazanoj odgovornosti za interese srpskog naroda.

"Na KiM nema mesta podelama, ovo nije politika već obaveza prema našim potomcima i precima“, rekao je Rakić koji je naveo i da su ovim putem želeli da upoznaju javnost sa pravom istinom, "a ne da lažima i prevarama SLS i njen predsednik Slobodan Petrović, ugrožavaju opstanak i ostanak srpskog naroda".

Na pitanje novinara o političkoj sceni u Prištini pred raspisivanje vanrednih izbora, Rakić je rekao da ne žele da se mešaju u politiku tamošnjih partija i da je najvažnije da srpski narod bude jedinstven i da svi zajedno izađu na izbore.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić je rekao da je jučerašnji demanti SLS u vezi Ristića i njegovog prelaska u redove te stranke „gnusna laž“, prenosi Kosovo onlajn.

On je podsetio na slučaj kada je predsednik SLS Petrović tvrdio da ga je napao član Srpske liste, ali da je na video snimku to dokazano kao čista neistina i da se upravo desilo obratno.

Simić je ocenio da je jedino Srpska lista "dokazano beskompromisni borac za interese srpskog naroda", što je, kako je naveo, pokazao i prethodni saziv parlamenta u Prištini.

Samostalna liberalna stranka saopštila je ranije danas, povodom informacije portala Kosovo onlajn da je direktor SLS Miroslav Ristić prešao u Srpsku listu, da Ristić nikada nije bio direktor Samostalne liberalne stranke, niti je ikada imao bilo kakvu funkciju u SLS.

SLS u saopštenju navodi i da oni ne znaju da li je Ristić prešao u Srpsku listu jer, kako navode, "ne mogu da stupe u kontakt s njim".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

I predsednik opštinskog odbora Samostalne liberalne stranke u Gnjilanu prešao u Srpsku listu

Izvor: Blic, 24.Avg.2019

Član Glavnog odbora i predsednik opštinskog odbora Samostalne liberalne stranke u Gnjilanu Mladen Stanković saopštio je danas da je prešao je u redove Srpske liste, a na konferenciji za novinare takvu odluku potvrdio je i dosadašnji direktor SLS Miroslav Ristić.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.