I mitropolit Jovan će se susresti sa papom

Izvor: Glas javnosti, 02.Jun.2011, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I mitropolit Jovan će se susresti sa papom

ZAGREB - Papa Benedikt Šesnaesti tokom posete Hrvatskoj, koja je najavljena za 4. i 5. jun, razgovaraće sa državnim vrhom, javnim ličnostima i predstavnicima verskih zajednica, među kojim će biti i mitropolit zagrebačko-ljubljanski i cele Italije Jovan, javili su hrvatski mediji.

Alpski skijaš Ivica Kostelić jedna je od 16 ličnosti iz javnog života Hrvatske koji će kratko razgovarati sa papom.

Poglavar Rimokatoličke crkve, između ostalih, sastaće sa i sa predsednikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj Ševkom Omerbašićem, predsednikom hrvatskog Sabora Lukom Bebićem, predsednikom Hrvatske akademije nauka i umetnosti Zvonkom Kusićem, najavljeno je iz Odbora za doček pape.

Najava papine posete izazvala je kontroverze, dobrim delom i zbog troškova koje mediji procenjuju i do šest miliona evra.

Udruženje građana za zaštitu ljudskih prava "David" organizuje 3. juna u Zagrebu protest na kojem će izraziti nezadovoljstvo zbog predstojeće posete pape Benedikta Šesnaestog, kao i neodgovornih hrvatskih vlasti koje "štede na narodu, a razbacuju se njegovim novcem na spektakularni doček jednog čoveka".

I trebalo bi da se poglavari SPC sretnu sa Nj.Sv. Papom, jer ako to bez ikakvog kompleksa mogu Muslimani, zasto ne bi mogla i Pravoslavna srpska crkva, koja je ekumenski najbliza Katolickoj. Razumljivo je da postoje i oni koji se protive tom susretu, ili dolasku Pape, ali mnoge stvari koje ne mogu da se rese bojkotom, mogu da se resavaju dijalogom i poznavanjem jedni drugih. Uz to, necemo valjda da odbijamo Papu samo zato sto je Katolik a da podrzvamo neku grupu "david" koja pripada naciji koja nas je klala.

" Dragane " odlično pišeš katoličanstvo i hrvatstvo zrači iz tebe potpuno neskriveno .

Ne treba stavljati znake navoda za Dragan. Ja sam Srbin, ako vam to nesto znaci, potomak porodice Magarasevic. Znas "Savo" (Kovacevicu a sigurno ne Sv.Savo), vi bi mogli slobodno da se vratie u onu 1389 godinu. Blago nama sto imamo takve "patriote" kao sto ste vi. Ceo svet place zato sto takvi nece da se opasulje.

Pitanje nije vezano za to sta neko kaze da je.

Sta tebe Dragane, zapravo odlikuje Srbinom, da bi ti mogao da kazes da jesi?

Ne putuje on da bi pricao i upoznavao prirodne lepote - nego da bi davao naredbe... Pa ko hoce da radi po njegovim naredjenjima, neka ga i srece...

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.