Izvor: B92, 19.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Popović protiv "NATO države"

Beograd -- Nastavlja se niz političara iz DSS-a i okruženja premijera Vojislava Koštunice koji kritikuju politiku NATO i SAD na Kosovu.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Popović smatra da bi prostor za kompromisno rešenje, koje bi zadovoljilo interese srpske države i albanske manjine, mogao da se stvori ukoliko SAD odustanu od plana Martija Ahtisarija i stvaranja "NATO države" na Kosovu.

"Ne postoji nijedna država u svetu, a to posebno važi za države >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje pripadaju NATO alijansi, u kojoj vojne snage nisu stavljene pod jasnu civilnu kontrolu", navodi se u Popovićevoj izjavi agenciji Beta.

On je kazao da se samo u planu pregovarača Martija Ahtisarija predviđa da "u navodno nezavisnom Kosovu" NATO snage imaju neograničenu vlast i da uopšte nemaju civilnu vlast nad sobom.

Podsetimo, u preteklih nedelju dana je više vladinih funkcionera iz Demokratske stranke Srbije dalo slične ocene.

Juče je funkcionerka Demokratske stranke Nada Kolundžija zatražila da se prekine sa retorikom "koja podseća na neka stara vremena."

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.