Izvor: Blic, 29.Okt.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Koštunica me se plaši

I Koštunica me se plaši

Plaše me se i ne žele da postanem direktor Instituta za bezbednost, jer znaju šta ću da uradim pošto se ne zalažem za očuvanje Miloševića i njegovih ljudi - izjavila je juče za 'Blic' Danica Drašković, kandidatkinja SPO za mesto direktora Instituta za bezbednost.

Premijer Srbije Vojislav Koštunica ocenio je juče da su sva kadrovska pitanja u bezbednosnim službama od 'drugorazrednog značaja' u odnosu na zakonske reforme u toj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oblasti. Koštunica je izbegao da precizira kakav je njegov lični stav o imenovanju Draškovićeve na tu funkciju, navodeći samo da to nije pitanje za Vladu Srbije, te da Vlada o tome nije ni raspravljala.

Uprkos nezvaničnim informacijama iz izvora bliskih Vladi Srbije da su razgovori o raspodeli funkcija, uključujući i mesto direktora Instituta za bezbednost, između Koštunice i lidera SPO Vuka Draškovića u toku, Danica Drašković tvrdi da 'nikakvih razgovora nema'.

- Znam da ne pregovaraju. Svakoga dana je trebalo da budem imenovana na tu funkciju jer to mesto pripada SPO, ali niti ko zove, niti ko išta govori - kaže Draškovićeva. Kako ističe, kočenje njenog postavljenja na takvu funkciju samo predstavlja kulminaciju političkih razlika.

- Žele da sačuvaju Miloševićev sistem i njegove ljude. Pa zašto čuvaju generale? Reč je o snagama koje žele napred u Evropu i snagama koje sve to koče - kaže Draškovićeva i ističe da svi problemi u Srbiju pokušavaju da se zataškaju.

Koštunica je naglasio da su ovoj državi potrebne reforme u pravosuđu, državnoj upravi, oblasti bezbednosti, jer ni korak nije učinjen u tim reformama.

- U oblasti bezbednosti potreban je zakon o dosijeima. Ključno pitanje su zakonske reforme, a kadrovska pitanja su od drugorazrednog značaja - zaključio je Koštunica.

Danica Drašković je ranije najavila da će ukoliko ne bude postavljena na mesto direktora Instituta za bezbednost, SPO izaći iz Vlade Srbije. U ovoj stranci nisu potvrdili spremnost na tako radikalni korak, ali su najavili da bi poslanici SPO mogli da ne podrže budžet Srbije za predstojeću godinu koji će se uskoro naći na dnevnom redu sednice republičkog parlamenta. Koštunica se nije osvrnuo na tu mogućnost. I. C. - N. Č.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.