I Duliću prete smrću

Izvor: Blic, 24.Apr.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Duliću prete smrću

Predsednik Skupštine Oliver Dulić je od organizacije Srba iz Čikaga pod nazivom Organizacija S.S. dobio preteće pismo u kome se navodi da će mu „doći crni petak i da ga neće izbeći", saznaje „Blic". Predsednik Skupštine Srbije je preteće pismo dobio 15. aprila i s njim upoznao policiju koja radi na rasvetljavanju slučaja.

Potpisnici pisma, uz gomilu psovki navode da su se prevarili svi koji misle da će uhapsiti Ratka Mladića i Radovana Karadžića, a zatim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << navode da Duliću, Sonji Biserko i svim Hrvatima nije mesto u Srbiji „već u Zagrebu među ustašama".

Oni navode i da je pred streljačkim strojem, a ne u vlasti mesto Tadiću, Đeliću, Dinkiću, Čanku, Draškoviću, Jovanoviću...

Potpisnici uz najprostije psovke poručuju da oni koji se zalažu za izručenje Mladića u tome neće uspeti jer će se on vratiti u Srbiju kada na vlast dođu rodoljubive snage.

„Sve mi znamo i pratimo, a vama će doći crni petak i nećete ga izbeći", navodi se u pismu koje je upućeno Duliću.

Pismo preteće sadržine dolazi neposredno posle Dulićevog angažovanja na lobiranju među zemljama EU da Srbija potpiše sporazum o stabilizaciji i pridruživanju kada je sagovornicima poručivao da je proevropska opcija u Srbiji spremna da okonča saradnju sa Hagom. Istovremeno, u pojedinim medijima čule su se i optužbe protiv Dulića da je otpadnik uz navode da je predsednik parlamenta tražio da se pojača pritisak Tribunala na Srbiju.

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević dobio je krajem januara slčno preteće pismo iz Čikaga s porukom da će dobiti „metak u čelo".

Potpisnici pisma sebe nazivaju „grupa Srba iz Evastona", a u poruci je navedeno da je tužilac Vukčević „izdajica srpskog naroda" i da mu sledi najteža kazna.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pretnje Oliveru Duliću

Izvor: B92, 25.Apr.2008, 12:37

Oliver Dulić (FoNet)..Beograd -- Posle pretnji tužiocu za ratne zločine i pojedinim ministrima, preteće pismo dobio je i predsednik skupštine Oliver Dulić... U pismu se navodi "da će mu doći crni petak i da ga neće izbeći". Dulić apeluje na javnost kako bi se smanjile tenzije i prestale podele...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.