I DS i SRS tvrde da nema koalicije

Izvor: S media, 02.Jul.2010, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I DS i SRS tvrde da nema koalicije

Demokratska stranka (DS) negirala je danas da je stupila u koaliciju sa Srpskom radikalnom strankom (SRS) u Kuršumliji, a odbor DS-a u tom gradu najavio je da će ili istupiti iz opštinske vlasti ili obezbediti novu većinu za smenjivanje novopostavljenog zamenika predsednika opštine iz redova SRS-a.

DS je danas saopštila da je na sednici SO Kuršumlija u četvrtak promenjena vladajuća većina i da je zahvaljujući tome za zamenika predsednika opštine izabran Zoran Lakić >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << iz SRS-a.



"DS, medjutim, u pomenutom glasanju nije učestvovala niti je dala podršku ovom kandidatu, kao što ni pre ni posle održane sednice nije pregovarala o formiranju nove koalicije u kojoj bi bila i SRS", navodi se u saopštenju DS-a.


Navodi se i da će odluku o načinu rešavanja novonastale situacije doneti u narednim danima opštinski odbor DS-a u Kuršumliji u saradnji sa organima stranke.

Predsednik opštine Kuršumlija Zoran Vučković (DS) danas je negirao da je na jučerašnjoj skupštini sačinjena koalicija izmedju DS-a i SRS-a. Na toj sednici za njegovog zamenika izabran je Zoran Lakić, član SRS-a.

Nakon jučerašnje izjave predsednika opštine da je koalicija izmedju DS-a i SRS-a nastala "spontano" i da se ne boji reakcije vrha stranke, Vučković je rekao da su demokrate danas odlučile da je za njih neprihvatljivo da udju u bilo kakve koalicione dogovore sa radikalima.

"Da bismo ušli u bilo kakve koalicione razgovore sa tom strankom (SRS) nama je potrebno odobrenje vrha stranke. Mi ga nemamo i zato je opštinski odbor DS-a doneo odluku da naši odbornici na narednoj sednici SO i svi funkcioneri DS-a istupe iz vlasti", rekao je Vučković novinarima.

Naredna sednica SO Kuršumlija bi, prema nezvaničnim najavama, trebalo da bude zakazana već početkom naredne nedelje.

Prema rečima Vučkovića, DS će pokušati da obezbedi skupštinsku većinu i smenjivanje novoizabranog zamenika predsednika opštine iz SRS-a.

On istice da postoji mogućnost da DS ponovo napravi skupštinsku većinu sa organizacijom "Gvozdeni puk" i Socijalističkom partijom Srbije (SPS), a da će podneti ostavku ukoliko toga ne bude.

Novoizabrani zamenik predsednika opštine Zoran Lakić rekao je da je SRS, čiji je član, na jučerašnjoj sednici u odredjenom momentu imala većinu da bi razrešila funkcionere Gvozdenog puka i da je ta većina "spontano" izglasala njega za zamenika predsednika opštine.

"Nikakvih dogovora i razgovora nije bilo oko stvaranja koalicije izmedju DS-a i SRS-a u Kuršumliji. Ukoliko vrh DS-a i vrh SRS-a smatraju da je neprihvatljiv bilo kakav ulazak u koaliciju ove dve stranke i mi i oni ćemo da se ponašamo po nalogu vrha stranke", rekao je Lakić.

On je naglasio da gradjani Kuršumlije imaju "specifičan mentalitet" i da za njih nije bitno koja je stranka na vlasti već koji čovek vrši vlast.

"Stranke jesu važne ali u Kuršumliji one su nebitne. Ovde se zna ko je dobar, a ko loš. Mislim da stranke ne treba da budu odlučujuće u formiranju bilo kakve vlasti", rekao je Lakić.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.