I Beograd delio stanove

Izvor: Glas javnosti, 15.Avg.2009, 02:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Beograd delio stanove

BEOGRAD - Gradska vlast u Beogradu, koju je od 2000. godine predvodila Demokratska stranka, po ugledu na Vladu Srbije, takođe je delila državne stanove pod vrlo povoljnim uslovima! Prema saznanjima Glasa javnosti, u proteklih šest godina gradske vlasti odobrile su prodaju čak 3.100 stanova!

Uvidom u dokumentaciju do koje smo došli, jasno se vidi da postoje dve odluke Skupštine grada Beograda, po kojima je odobrena prodaja 3.100 neprofitnih stanova, koje je platila prestonica. U prvom >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << dokumentu, od 21. februara 2003. godine, koji poseduje naša redakcija, piše da je reč o Odluci o uslovima i načinu raspolaganja stanovima izgrađenih prema projektu izgradnje 1.100 stanova, od kojih grad može prodati 1.006, dok ostatak može preneti na korišćenje. Uslovi za prodaju stanova su 20 godina otplate i 20 odsto učešća. Međutim, nigde se ne pominje cena stanova i kamata!

Ko je imao pravo na krov nad glavom

Uvidom u odluke Gradske skupštine jasno se vidi da su pravo na stanove imali zaposleni u javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač grad Beograd, MUP, zdravstvenim ustanovama s teritorije Beograda, Univerzitetu i naučnim ustanovama, kao i osnovnim i srednjim školama sa teritorije grada. Tu su i opštinski sudovi, Okružni, Trgovinski, Viši trgovinski sud, ali i gradski sudija za prekršaje, opštinska javna tužilaštva i Okružno javno tužilaštvo u Beogradu. Odluka se odnosi na gradsku upravu i uprave gradskih opština, ali bez učešća izabranih lica.

Molim da Glas pokrene opširnu akciju zaustavljanja ovog ludačkog trošenja para. Pogledajte sajt ove nove Agencije za borbu protiv korupcije (http://www.korupcija.gov.rs/cms/item/home/ci.html) . Ne samo da nisu počeli da rade (u odeljku KONTAKT piše da počinju tek januara 2010), nego već znaju da im treba 60 zaposlenih . EEEEJ 60 zaposlenih. Za šta? Jedno saopštenje godišnje. Ovo mora da stane. JA VIŠE NE PLAĆAM TE IZMIŠLJOTINE. Zahtevam da se sve Agencije zatvore. To su samo mesta gde Dinkić zapošljava svoje pulene i ničwmu drugome ne služe. Prvo svima njima otkaz, pa tek onda poštenom radnom svetu .

Sta je sa stanova u Beogradu koje je Milo Dukanovic podelio svojim ljubavnicama.

Sta je sa stanova koje je Nebojsa Covic delio, pa je jedan od njih poklonio bivsem kosarkaskom sudiji Tihomiru Bubalu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.