Humana srca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Feb.2023, 15:57

"Humana srca"

Paketi školskog pribora, odeće i obuće obradovali su šestočalnu porodicu Đošanović iz Kikinde, a pre svega najmlađe članove te familije. Zahvaljujući Fondaciji „Humana srca“, to je treća humanitarna akcija u Kikindi koja se realizuje u saradnji sa Gradskom upravom.

Kao i sva deca, Miloš, Momčilo, Mihajlo i najmlađa Milica radovali su se poklonima. Lepo vaspitana i skromna deca, svim darovi jednako su se obradovala, jer su, kako kažu, baš to i poželeli. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

„Obradovao nas je školski pribor, obuća odeća.“ – potvrđuje 9-togodišnji Momčilo Đošanović, odličan učenik kikindske osnovne škole „Žarko Zrenjanin“. Na pitanje šta im je još preko potrebno, Momčilo skromno odgovara:“Pa ne znam, meni je dovoljno i sve ovo.“

Supružnici Saša i Helena Đošanović u braku su preko 20 godina i hrabro se nose sa svim životnim nedaćama. Iako je ekonomska situacija teška i nije lako obezbediti deci sve što je neophodno, oni se bore da ih izvedu na pravi put.

„Slušaju deca, jako su pametni i dobri su đaci. Dajte deci sve što možete, to što bvi niste imali. Obezbedite im dobar život i pokažite im pravi put – da završe školovanje, da imju diplomu u rukama da budu normalni i dobri ljudi.“ – kaće Saša Đošanović.

Pakete školskog pribora, odeće, obuće, lap-top i dodatnu finasijsku pomoć obezbedila je Fondacije „Humana srca“. Kako naglašavaju u Fondaciji, porodici Đošanović mogli bi pomoći i drugi ljudi dobre volje, kompanije, jer trenutno nemaju stalan izvor prihoda.

„Još uvek nisu stalno zaposleni, rade privatno. I ovom prilikom pozivam sve dobre ljude koji misle da mogu da pomognu , da to i učine, eventualno daju stalan posao Saši, kako bi primanja ove porodice bila veća, a njihova budućnost sigurnija.“ – dodala je Nikolina Đujić, izvršna direktorica Fondacije ''Humana srca''.

„Grad Kikinda je uvek tu da pomogne , da izađe u susret, kako porodici Đošanović, tako i svim drugim sugrađanima. Pokušaćemo da im u narednom periodu pomognemo da bar neke probleme reše. Ovom akcijom, pomoć Fondacije „Humana srca“ za porodicu Đošanović nije završena.“ – rekao je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

Zahvaljujući Fondaciji „Humana srca“, pomoć pristigla za porodicu Đošanović treća je humanitarna akcija koja se u saradnji sa Gradskom upravom realizuje u Kikindi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.