Hristofijas: Mnogo mogućnosti za saradnju Srbije i Kipra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hristofijas: Mnogo mogućnosti za saradnju Srbije i Kipra

BEOGRAD - Predsednik Republike Kipar Demitris Hristofijas je izjavio da je njegova zemlja veoma bliska Srbiji već godinama i naglasio da su dve zemlje podržavale jedna drugu u teškim vremenima.

"Čak i za vreme kršenja međunarodnog prava od strane drugih zemalja. Dakle, ostaju jedna uz drugu do konačnog rešenja problema koje imaju", izjavio je Hristofijas u intervjuu "Politici".

"...Obavešten sam od predsednika Borisa Tadića na vrlo jasan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << način da Srbija ima viziju da uđe u Evropsku uniju. To je odluka srpskog naroda i vaše vlade i mi podržavamo i poštujemo taj napor i tu viziju. S druge strane, smatramo da nije ni korektno ni pravedno dovoditi u vezu priznavanje Kosova sa pristupanjem Srbije EU. Kipar razume veoma dobro poziciju Srbije prema Kosovu kao i principe i fleksibilnost koju pokazuje vaša vlada u iznalaženju rešenja ovog problema", istakao je on.

Govoreći o saradnji dve zemlje predsednik Hristofijas je istakao da su mogućnosti velike.

"Sagledavajući istorijske i političke odnose koje vežu dve zemlje, rekao bih da postoji veliki prostor ispred nas u ekonomskom, kulturnom i svakom drugom smislu. Prilikom svih razgovora koje sam vodio sa vašim rukovodstvom došli smo do zaključka da postoje ozbiljne mogućnosti za unapređenje svih pomenutih odnosa", naglasio je on u intervjuu "Politici".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Predsednik Kipra zadovoljan

Izvor: B92, 25.Feb.2009

Beograd -- Predsednik Kipra Demitris Hristofijas zadovoljan je saradnjom sa Srbijom, ocenjujući da su dve zemlje podržavale jedna drugu u teškim vremenima... "Čak i za vreme kršenja međunarodnog prava od strane drugih zemalja. Dakle, ostaju jedna uz drugu do konačnog rešenja problema koje imaju",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.