Hoti sa ambasadorima Kvinte: Radimo na obnovi dijaloga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2020, 17:38

Hoti sa ambasadorima Kvinte: Radimo na obnovi dijaloga

Kosovski premijer Avdulah Hoti rekao je na današnjem sastanku sa ambasadorima država Kvinte da je vlada na čijem je čelu posvećena obnovi procesa dijaloga sa Beogradom, prenosi Koha.

Na sastanku kojem je prisustvovala i šefica Kancelarije Evropske unije u Prištini Natalija Apostolova razgovarano je o trenutnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u zemlji, a Hoti je rekao da je u planu vlade obnavljanje dijaloga.

"Ekonomski oporavak, borba protiv pandemije kovid-19, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << posvećenost u obnavljanju procesa dijaloga u funkciji regionalne stabilnosti i normalizacije međususedskih odnosa, ciljevi su naše vlade", navodi se u izveštaju, koji prenosi Kosovo onlajn.

Čim je početkom juna preuzeo funkciju premijera, Hoti je naveo kao jedan od prioriteta nove vlade dijalog sa Beogradom.

O tome je obavestio i Akademiju nauka, najavljujući stvaranje "foruma lidera", dok je u okviru kabineta premijera predložio formiranje stručnog saveta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.