Izvor: B92, 18.Jan.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hoti: Đinđićeva izjava posledica unutrašnje krize

Priština -- Savetnik premijera Kosova Redžep Hoti rekao je da će status Kosova odrediti građani i institucije pokrajine u saradnji sa međunarodnom zajednicom kada za to dođe vreme. Reagujući na nedavnu izjavu premijera Srbije Zorana Đinđića, Hoti je rekao da je "proces nezavinosti Kosova nepovratan" i da "demokratske institucije svakog dana potvrđuju državni identitet Kosova".

"Kosovo ima svoj put izgradnje države i izjava Đinđića je više posledica unutrašnje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krize kroz koju prolazi Srbija. Takva izjašnjavanja jedne susedne države u vezi sa Kosovom su neodmerene, nepotrebne i ne tiču se Kosova", rekao je Hoti. I profesor međunarodnog prava na prištinskom univerzitetu Enver Hasani, ocenio je da Đinđićeva izjava ima unutrašnjepolitički karakter. "To je deo političke igre za nacionalistički srpski marketing. To ima za cilj da Đinđić pridobije simpatije u Srbiji", izjavio je Hasani.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.