Izvor: B92, 26.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Horvat pozdravlja izvinjenje

Novi Sad -- Predsednik Hrvatskog nacionalnog veća u Srbiji Branko Horvat pozdravio izvinjenje predsednika Srbije Borisa Tadića.

"Veoma sam zadovoljan onim što sam čuo jer to smatram doprinosom stabilizaciji, pomirenju i odagnavanju strahova kojima smo bili izloženi i mi, Hrvati u Srbiji, i Srbi s druge strane Dunava, u Hrvatskoj", izjavio je Horvat za Dnevnik povodom nedavnog izvinjenja Borisa Tadića.

On je ocenio da će Srbi i Hrvati u svojim zajednicama nesumnjivo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naići na neodobravanje Tadićevog i Mesićevog pristupa, ali je naveo da je "zbog puta u demokratiju i Evropsku uniju ono što su izrekla dva državnika neizbežno i veoma dobro promišljeno".

Predsednik HNV-a rekao je da će hrvatska zajednica u Srbiji izrečena izvinjenja nesumnjivo doživeti kao izuzetno pozitivan iskorak obe države, "pre svega Srbije u kojoj su se odlučili da žive".

"Moramo gledati napred i pomoći, kako matičnoj državi Hrvatskoj, tako i Srbiji kao državi u kojoj živimo, da nađu sebe u demokratskom evropskom prostoru jer nas samo to može izvući i gurati napred", naveo je Horvat.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.