Horor u srpskim vozovima

Izvor: Glas javnosti, 21.Maj.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Horor u srpskim vozovima

BEOGRAD - „Železnice Srbije“ saopštile su juče da su dvojica konduktera napadnuta noževima prošle nedelje, a da je od početka godine u vozovima bilo osam ozbiljnih napada na radnike tog preduzeća. U saopštenju se navodi da će „Železnice Srbije“ pokrenuti inicijativu da se napad na železničko osoblje ubuduće tretira kao napad na službeno lice. Dodaje se da su kondukteri Marko Čelić iz Šida i Zoran Jovanović iz Lapova samo srećom prošli bez težih telesnih povreda i da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << njih dvojica napadnuti prošle nedelje kada su od putnika tražili karte u vozovima koji saobraćaju na relacijama Beograd - Šid i Beograd - Niš.

„Železnice Srbije“ navele su da je Čelić napadnut noću, oko 23 sata, između železničkih stanica Stara Pazova i Ruma, kada je putnik kojem je tražio kartu skočio, izvadio nož i zamahnuo prema kondukteru, koji je uhvatio napadača za ruku i time ublažio ubod noža.

- U pomoć mi je pritekao kolega Željko Ilić i agresivnog putnika smo zaključali u odeljak, ali je on polomio sva vrata i brave u kupeu. U Sremskoj Mitrovici nas je dočekala policija, koja je uhapsila napadača. Meni je u Šidu ukazana prva pomoć, ali sam još u šoku - rekao je Čelić.

Jovanovića je u vozu Beograd - Niš, ispred stanice Bagrdan, oko 22.40 nožem napao putnik koga je probudio radi kontrole karata.

- Putnik je ustao, krenuo prema torbi i naglo se sa nožem u ruci okrenuo prema meni. Dva puta me je zakačio nožem, ali sam uspeo da ga savladam, gurnem u odeljak i zatvorim vrata. U pomoć mi je pritekao kolega Dejan Miletić i sa dvojicom putnika smo uspeli da agresivnog putnika zadržimo u kupeu. On je čekićem razbio vrata na odeljku - rekao je Jovanović.

Dodao je da je policija uhapsila tog putnika u Jagodini.

„Železnice Srbije“ su o napadima na konduktere, koji, kako se navodi, odgovorno i savesno rade, obavestile sve nadležne državne službe.

Horor u srpskim vozovima, horor uSrbiji.

Ne znam sta je gore; da vas neko napadne ili da zaradite neku bolestinu od prljavstine koja vlada u Srbijanskim vozovima...

Jadni ljudi,dok onii na svojim radnim mestima rizikuju svoj zivot za neku mizeriju od plate neki tamo Sarancic,bivsi direktor se nakrao za ceo zivot,dokaza koliko hoces ali niko nista ne preduzima

Da, da to se stalno dešava mojim kolegama, a pošto sa i ja kondukter i putelm sa pomenutim Jovanovićem znam kakva je situacija, prošle godine sam bio i sam žrtva napade od strane petorice putnika, opet srećom sada se smejemo tome događaju ali moglo je završiti kobno.

Inače kada sam sudiji za prekršaje u Mladenovcu dao izjavu povodom događaja rečeno mi je da lica koja su navedena kaop počinioci nisu više na adresi koji sud poseduje iz izveštaja MUP i da ta lica oni ne mogu da pronađu.

Od tada je prošlo godinu i više dana.

Krajnje je vreme bilo da se malo digne prašina oko svega toga, jer je to naša svakodnevnica na posli i ne samo nas kao konduktera nego čak i ostalih službenika koji dolaze i direktan kontakt sa putujućim svetom.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.