Homen: Uskoro novi zakon o finansiranju političkih stranaka

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 30.Jan.2010, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Homen: Uskoro novi zakon o finansiranju političkih stranaka

BEOGRAD - Radna grupa Ministarstva pravde u naredna tri meseca izradiće predlog zakona o finansiranju političkih stranka koji će biti u potpunosti u skladu sa domaćim propisima i standardima Evropske unije, najavio je državni sekretar Slobodan Homen.

- Ministarstvo pravde je, nakon konsultacije s premijerom i Ministarstvom finansija, donelo odluku da formira radnu grupu za izradu novog zakona o finansiranju političkih stranaka, jer su jedan od najvećih problema do sada, kada je >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u pitanju borba protiv korupcije, bili upravo nedostaci postojećeg zakona - rekao je Homen Tanjugu.

Prema njegovim rečima, postojeći zakon predviđa da kontrolu finansiranja ima samo Skupština, što nas je dovelo u apsurdnu situaciju da same političke stranke kontrolišu svoje finansije.

Posle stupanja na snagu Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, nadležnost je u potpunosti prešla na to nezavisno telo, koje će na adekvatan način moći da kontroliše finansiranje stranaka, kazao je Homen i dodao da se pojavila potreba za donošenjem novog zakona koji bi na jasniji način regulisalo to pitanje.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi zakon o finansiranju stranaka

Izvor: B92, 30.Jan.2010

Beograd -- Državni sekretar Slobodan Homen najavio je izradu predloga zakona o finansiranju političkih stranaka koji će biti u skladu s domaćim propisima i standardima EU... "Ministarstvo pravde je, nakon konsultacije s premijerom i Ministarstvom finansija, donelo odluku da formira radnu grupu za...

Nastavak na B92...

Homen: Uskoro novi zakon o finansiranju političkih stranaka

Izvor: Blic, 30.Jan.2010

Radna grupa Ministarstva pravde u naredna tri meseca izradiće predlog zakona o finansiranju političkih stranka koji će biti u potpunosti u skladu sa domaćim propisima i standardima Evropske unije, najavio je državni sekretar Slobodan Homen..."Ministarstvo pravde je, nakon konsultacije s premijerom...

Nastavak na Blic...

Uskoro novi zakon o finansiranju političkih stranaka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jan.2010

BEOGRAD - Radna grupa Ministarstva pravde u naredna tri meseca izradiće predlog zakona o finansiranju političkih stranka koji će biti u potpunosti u skladu sa domaćim propisima i standardima Evropske unije, najavio je državni sekretar Slobodan Homen..."Ministarstvo pravde je, nakon konsultacije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.