Homen: Reforma će biti valjana

Izvor: S media, 02.Feb.2011, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Homen: Reforma će biti valjana

Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen danas je izrazio očekivanje da će se do juna videti da je reforma pravosudja u Srbiji valjano sprovedena.

"Ministarstvu pravde je izuzetno važno da se ceo Akcioni plan za pravosudje Vlade Srbije realizuje u potpunosti kako bi se sve dileme da li je reforma bila uspešna ili ne konačno završile. Lično smatram da ćemo već u junu izaći iz ove dileme i da će Brisel potvrditi da sve što je uradjeno, uradjeno >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na pravi način", rekao je Homen Tanjugu.

On je podsetio da su prvi koraci iz tog plana završeni krajem prošle godine usvajanjem izmenama zakona o Viskom savetu sudstva i Državnom veću tužilaca.

Malović: Najveći deo reforme do septembra

"Ima još mnogo toga što treba da uradimo do juna, ali ono što je važno jeste da je sa Briselom dogovoreno da se svaka faza radi u saradnji s njima", rekao je Homen Tanjugu.

Prema njegovim rečima, deo posla će se raditi sa Savetom Evrope, deo sa OEBS-om a deo sa Evropskom komisijom.

Akcionim planom Vlade predvidjeni su precizni koraci u postupku izbora stalnog sastava Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca, ali i postupak preispitivanja ranijih odluka o opštem izboru nosilaca pravosudnih funkcija.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.