Homen: Neka tužilaštvo traži Dražin grob

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2009, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Homen: Neka tužilaštvo traži Dražin grob

BEOGRAD - Državni sekretar u Ministarstvu pravde Republike Srbije Slobodan Homen izjavio je za Politiku da je vreme da se, jednom za sva vremena, otkrije ta strogo čuvana tajna o sudbini Draže Mihailovića,ali ne samo njega, već i svih ostalih koji su nevini stradali u prvim posleratnim danima.

Mislim da je došlo vreme da te stvari stavimo na svoje mesto, kako bismo razjašnjavajući prošlost konačno omogućili budućnost novim generacijama, rekao je on.

Homen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << misli da na osnovu pisanja Politike treba očekivati i reagovanje nadležnih u Republičkom tužilaštvu. Na njima je da podrže inicijativu da se sprovede istraga na mestu gde je pogubljen Draža Mihailović, obave potrebne istražne radnje i utvrdi da li su zemni ostaci tamo gde tvrde svedoci tog događaja od 17. jula 1946. godine.

I ne samo to, rekao je on. I danas su poznata mesta stradanja Beograđana 1944. godine. Na primer žitelja Topčidera streljanih na uglu bulevara Vojvode Putnika i Kneza Aleksandra Karađorđevića, pogubljenih na Mostaru, ili u Lisičijem potoku, potom na mestu današnje Vojnomedicinske akademije ili na mestu Kolingovih vila u Ulici Vaska Pope, odnosno Mačkovog kamena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.