Homen: I Šariću se oduzima imovina

Izvor: B92, 02.Feb.2010, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Homen: I Šariću se oduzima imovina

Beograd -- Darku Šariću će biti oduzeta sva imovina u Srbiji bez obzira na strano državljanstvo, rekao je za B92 državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen.

Homen je u vestima B92 rekao da država, primenjujući zakon o oduzimanju imovine stečene krivičnim delima, trenutno blokira nekoliko desetina miliona evra optuženih. On kaže da će u ovoj godini akcija oduzimanja imovine kriminalcima biti još snažnija, pri čemu će u centru pažnje državnih organa biti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trgovci drogom.

Više od 50 raznih objekata - od stanova do kockarnica, preko 30 vozila i značajana novčana sredstava koja su pripadala optuženima za razna krivična dela, pre svega organizovani kriminal, država je stavila pod kontrolu.

Na račun Višeg suda u Beogradu, na primer, prebačeno je milion evra koliko je Dragan Ignjatović, bivši direktor "Gradske čistoće", skrivao na računu u Švajcarskoj.

Pod ključem države našlo se i 12 stanova, bivšeg direktora Elektrodistribucije Branimira Uskokovića, kao i nepokretnosti koje je pazario u Crnoj Gori i Francuskoj.

Uskokoviću je oduzeta i ciglana u Kovinu, kao prvo preduzeće koje je oduzeto po važećem zakonu.

Homen je rekao da će imovina biti obuzeta i Darku Šariću, za kojim je raspisana poternica zbog trgovine drogom, bez obzira što je on u međuvremenu uzeo državljanstvo Crne Gore.

On dodaje da su trgovci drogom prvi na meti državnih organa u akciji oduzimanja imovine stečene kriminalom

Sva zaplenjena imovina i sredstva prelazi u ruke države tek po izricanju pravosnažnih presuda optuženima.

Zakon predviđa da 60 odsto zaplenjenih sredstava bude stavljeno na raspolaganje institucijama koje se bore protiv organizovanog kriminala a da 40 odsto ode u budžet i da se koristi za pomoć najugroženijim građanima srbije.

Ovde možete pogledati gostovanje Slobodana Homena u vestima B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.