Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2020, 09:17

Holesterol smanjiti redukovanjem namirnica životinjskog porekla

Holesterol smanjiti redukovanjem namirnica životinjskog porekla

Mnogi pacijenti otkriju da su „zamastili krvne sudove“ tek kada završe u bolnici zbog srčanog ili moždanog udara. Preventiva postoji a najvažnije je obratiti pažnju na ishranu.
„Dozvoljene vrednosti holesterola prilikom analiza, su sve manje. Najnovije prekoruke kažu da nivo holesterola treba da bude - što niže to bolje“, rekla je za RTS prof. dr Katarina Lalić, načelnik Odeljenja za lipidske poremećaje Klinike za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma Kliničkog centra Srbije.
Pacijenti uglavnom znaju da, kada urade analize, na njima mogu videti ukupne vrednosti holesterola, a njegove podvrste je važno pratiti.
Lekarima je važno da prate takozvani loš holesterol. Njegov...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.