Holanđani zainteresovani za investicije u Bečeju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Mar.2018, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holanđani zainteresovani za investicije u Bečeju

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo, Vuk Radojević, sastao se danas sa predstavnicima poljoprivredne holandske kompanije "Koppert", vodeće u oblasti integralnih sistema poljoprivrede, na čelu sa vlasnikom i predsednikom Upravnog odbora, Henrijem Ostenhukom.

Radojević i Ostenhuk razgovarali su o mogućnostima saradnje i uvidu holandske kompanije u raspoložive administrativne infrastrukturne i naučne potencijale u Novom Sadu i pokrajini Vojvodini, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa ciljem razvijanja zajedničkih razvojnih istraživačkih programa u oblasti moderne poljoprivredne proizvodnje.

Sagovornici su se saglasili da postoje brojne mogućnosti za saradnju posebno na području opštine Bečej koja raspolaže sa velikim potencijalom obradivog zemljišta i izuzetnim geografskim položajem.

Razgovoru su prisustvovali i članovi kompanije "Zeleni Hit" koja je već najavila investicije u industrijskoj zoni Bečej koje će biti usmerene na osnivanje razvojno-istraživačke jedinice u oblasti održivih sistema zemljoradnje.

Radojević je istakao da je Pokrajinska vlada na čelu sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, spremna da pruži punu podršku i bude pouzdan partner u potencijalnim investicionim projektima.

Prema rečima pokrajinskog sekretara, prvi korak u povezivanju i razmeni informacija biće poseta holandske kompanije opštini Bečej.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.